Tiensestraat 65 - 3000 Leuven - +32 456 02 76 84 - info@TnKo.be

Koekjes bakken

maart 28, 2020 - 13:04



Hallo hallo !

Na mijn vorige receptje bericht, kreeg ik de vraag naar een goed recept om koekjes te bakken met kinderen. Maar met of zonder kinderen, met deze zonnige zaterdag, is het een geknipt moment om deze koekjes gewoon even heerlijk uit te proberen.
Nostalgie, herinneringen en plezier 🙂 !

Het receptje is heel eenvoudig, je kan naar smaak kruiden toevoegen of gewoon genieten van simpel knapperige suiker-koekjes. Of je kan ze nadien versieren naar believen, met een glazuur: zwart of wit of allebei, met chocolade hagel of met discobolletjes? Aan jou de keuze.
Veel plezier !

ZANDKOEKJES

Ingrediënten: (voor

  • 150 g bloem
  • 75 g suiker
  • 75 g margarine
  • 1/4 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  • 1/2 tl vanille extract (of vanillesuiker)
  • 1 a 2 el water (of plantaardige melk naar je eigen smaak)

Bereiding

Verwarm de oven op 175°

Meng de bloem met het bakpoeder, suiker en snuifje zout.
Voeg de margarine toe in blokjes en kneed tot een deeg. Het deeg moet soepel aanvoelen en goed te kneden zijn, voeg indien nodig 1 of 2 el water toe.

Laat het deeg 10 minuutjes rusten. Strooi wat bloem op een werkvlak en rol het deeg uit op 0,5 cm dikte . En nu kan je koekjes uitsteken 🙂 !
Schik de koekjes of een bakplaat, bak ze 10 tal minuten (of tot ze gouden randje krijgen).

Laat de koekjes afkoelen en dan kan je versieren:

  • Maak een glazuur: bloemsuiker en enkele drupjes water/citroensap
    Voor een chocoladeglazuur: meng bloemsuiker met wat cacao en voeg enkele drupjes water toe
  • werk af met sprinkels of chocolade hagel

Tips:

Zin in wat variatie?

  • voeg 2 el cacao toe bij de bloem voor chocolade-zandkoekjes
  • voeg 1 tl kaneel of koekkruiden toe
  • dompel je koekjes voor het bakken in grove (riet)suiker voor een extra bite en rustieke look
  • en laat je creativiteit de vrije loop 🙂 !

Smakelijk en veel plezier !


Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK