Tiensestraat 65 - 3000 Leuven - +32 456 02 76 84 - info@TnKo.be

Pizza met bloemkoolbodem

april 19, 2020 - 12:48



Hoe stellen jullie het in deze Corona-tijden? Lukt het om afstand te bewaren? Je hoofd koel te houden? Contact te maken en houden op afstand?
Of vind je het, net als ik, soms best wel lastig dat je niemand eens een stevige knuffel kan geven?

Daarom vind ik het heerlijk om te koken, wat nieuws te proberen of iets uitdagend te maken. Of… om gewoon lekker naar comfortfood te grijpen. En ja, pizza is daar toch eentje van?
Houd jij van pizza? En  ook liefst van zelfgebakken pizza? Met net dat tikje anders?

Probeer dan eens een pizza met bloemkoolbodem !

Ingredienten:

Voor de bodem:

  • 400 g bloemkool – in kleine roosjes (zodat ze in een keukenmachine passen)
  • 2,5 eetlepel gemalen lijnzaad
  • 5 eetlepel water
  • 60g spelt- of havermeel (of mengeling)
  • oregano, peper en zout

Topping:

  • passata
    en groentjes naar keuze (paprika, champignon, aubergine, courgette, ajuin…)
    OF
  • ook heerlijk met een verse spinaziepesto en champigons !
  • plantaardige mozzarella (ik gebruikte ‘veganella’ een echte aanrader!)

Bereiding:

  • verwarm de oven op 200 graden
  • maak een ‘lijnzaadei’: meng lijnzaad met water en laat 10 min rusten
  • maal de bloemkool in blender of keukenmachine tot ‘bloemkoolrijst’
  • meng bloemkoolrijst met meel en de kruiden
  • voeg lijnzaadei toe en meng tot een deeg
    -> is het te nat? voeg dan nog wat meel toe
    -> is het te droog? voeg dan nog wat water toe
  • bestrooi je werkvlak met wat meel en duw het deeg uit tot een platte ronde pizzabodem
  • bak de bodem gaar en krokant (15-25 minuutjes)
  • snij in de tussentijd je groentjes
  • beleg de bodem naar believen
  • bak je pizza 10-15 min of tot hij gaar is
  • smullen maar !

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK